Almindelige betingelser

Nedenstående almindelige betingelser er gældende ved løsning af fotoopgaver bestilt ved Hans Christian Andersen.

 1. Force Majeure
  Jeg tager forbehold overfor udefra kommende events som jeg ikke har kontrol over, og som kan forhindre mig i at opfylde vores aftale. Dette kan være såsom ulykke eller sygdom, men er ikke begrænset til disse tilfælde. I tilfælde af Force Majeure vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at få fat i en anden fotograf som kan løse opgaven, men da disse tilfælde som oftest opstår med kort varsel, kan jeg ikke garantere at dette kan lykkedes, og i sådanne tilfælde vil indbetalt depositum og eventuelt slutbetaling altid blive refunderet og tilbagebetalt i sin helhed. Ud over dette er kunden ikke berettiget til anden godtgørelse.
 2. Depositum
  I de fleste tilfælde skal der ved bestilling indbetales et depositum som bekræftelse for opgavens gennemførsel. Depositum modregnes i slutafregningen. Ved afbestilling mindre end 30 dage inden arrangementet tilbagebetales depositum ikke.
 3. Betaling
  Betaling skal være foretaget inden opgavens udførsel. Der vil blive fremsendt faktura med betalingsdato. Eventuelt indbetalt depositum vil blive modregnet i slutbetalingen.
  Betaling foretages til: 9015 456-683-2599 – Sparnord Bank – Sct. Laurentii Vej 36 – 9990 Skagen. IBAN: DK0590154566832599. Swift/BIC: SPNODK22
 4. Eventuel afbestilling
  Bryllupsfotografering er sæsonbetonet, og det kan være svært at få nye opgaver ind med kort varsel, hvis en allerede indgået aftale afbestilles. Hvis I vælger at afbestille vores aftale mindre end 30 dage inden udførsel, vil depositum derfor ikke blive tilbagebetalt.
 5. Opgavens løsning
  En fotoopgave ved et bryllup er at sidestille med en reportage opgave. Dette betyder at selve brylluppet er det vigtigste, og at det er denne event som har hovedfokus. Min opgave som fotograf er at følge og dække denne event som den udfolder sig, hvilke betyder, at jeg kun i sjældne tilfælde vil bryde ind, og forsøge at dirigere eller arrangere særlige situationer. De fotos som leveres samt antallet af fotos afspejler den virkelighed som har udspillet sig i løbet af brylluppets afvikling. Jeg tager forbehold overfor, at det i nogle kirker ikke er tilladt at fotografere under selve vielsen, samt at der nogle gange er mennesker som ikke ønsker at blive fotograferet, desuden at selve forløbet nogle gange er af en sådan karakter, at det ikke er muligt for mig at dække alle aspekter af eventen. Antallet af fotos vil afspejle det antal af gæster der deltager i brylluppet. Hvis der er få deltagere vil antallet af fotos ligeledes blive forholdsmæssigt mindre.
  Hvis der er særlige situationer der for Jer som brudepar er vigtige, skal jeg venligst anmode om at I oplyser om dem på forhånd, så jeg kan tage højde for det, dette kunne for eksempel være diverse gruppefotos etc.
  Pga. fotografens naturlige behov for mad, tøjletbesøg etc, kan der ved længerevarende fotoopgaver være episoder som ikke bliver foreviget. Hvis der opstår en episode, som ønskes foreviget, på et tidspunkt hvor fotografen tilfældigvis ikke er tilstede, må der ventes indtil han atter har indfundet sig.
 6. De officielle bryllupsfotos
  Dette er bryllup portræt fotos, hvor der er afsat tid til at arbejde med diverse klassiske opstillinger. Disse fotos tages som hovedregel umiddelbart efter at lykønskninger efter selve vielsen er overstået. Hvis der ikke på forhånd er aftalt en speciel lokation for dette, vil opgaven blive løst hvor vielsen finder sted, typisk ved kirken, eller tilsvarende. Løsningen af denne opgave er således stort set altid afhængig af vejret, som kan være en afgørende faktor for slutresultatet. Hvis vejret forhindrer os i at arbejde udendørs vil det ofte være muligt at tage fotos inde i kirken eller tilsvarende.
  Det vil altid være en god idé at have en veninde med til dette, da hun vil kunne hjælpe med at holde styr på kjole og frisure mm.
 7. Levering
  Under normale omstændigheder vil fotos blive leveret indenfor 3 hverdage som en eller flere komprimeret zip filer tilgængelig som download via dropbox link fremsendt pr. e-mail. Hvis det ønskes, kan fotos dog også leveres på CD-ROM eller DVD, men dette skal være aftalt på forhånd. I særlige tilfælde vil fotos kunne leveres dagen efter opgaven er udført, forhør venligst.
 8. Retten til at bruge fotos
  Til profilering af mig selv som fotograf, forbeholder jeg mig retten til at bruge et eller flere af de fotos som jeg tager til Jeres bryllup. Hvis dette ikke ønskes, så kontakt mig venligst på forhånd for at lave ny aftale om dette.
 9. Stilart
  Jeg har min egen personlige stilart med hensyn til fotos. Denne stilart omhandler blandt andet farvernes temperatur som typisk ligger til den varme side i farvespektret, og som oftest har jeg også et fokus på en anelse mere fremtrædende farver i motivet. Du kan vurdere min stilart i mit bryllups fotogalleri. Hvis du ikke synes om min stilart, anbefaler jeg at du finder en anden fotograf til at løse din opgave.
 10. Fotoformat og redigering samt optimering
  Jeg gennemgår alle fotos manuelt, og optimerer dem i henhold til min stilart. Mindre detaljer som ikke er en naturlig del af motivet vil blive redigeret bort, men ud over det vil fotos dog ikke blive retoucheret. Fotos som af forskellig årsager ikke lever op til den kvalitet som jeg selv forventer vil blive slettet, og udleveres ikke.
  Fotos leveres i formatet JPG. Jeg opretter fotos i 3 forskellige opløsninger. Fuld opløsning, opløsning tilpasset “fremkaldelse” af papirfotos i 10×15 cm. størrelse samt fotos i størrelse 1000×665 pixel der er optimalt til brug for sociale medier mm.
  Bemærk venligst, at jeg aldrig udleverer mine digitale negativer (RAW/DNG).
 11. Eventuel reklamation
  Jeg er selv meget opmærksom på at levere et produkt som er i høj kvalitet, og er derfor helt automatisk opmærksom på hvorledes slutproduktet tager sig ud, men skulle der alligevel opstå en situation, hvor du føler at der er noget der ikke er i henhold til vores indgået aftale, så beder jeg dig kontakte mig straks du opdager dette, så vi gennem dialog kan løse problemet.
 12. Kreditering af fotografen
  Det skulle naturligvis glæde mig overordentligt hvis I vil huske at oplyse om at det er mig der har været fotograf ved Jeres bryllup, men vær dog samtidigt opmærksom på at hvis der udføres yderlig redigering af fotos, enten af jer selv eller af tredjemand, så er I ikke længere berettiget til at oplyse om at jeg er fotograf, da fotos i disse tilfælde ikke længere vil afspejle det arbejde jeg udfører.
 13. Opdatering af almindelige betingelser
  Disse almindelige betingelser er berettiget til løbende opdatering samt justering. Hvis der laves ændringer vil der altid blive fremsendt en notits til dem der er indgået aftale med. Seneste opdateret er foretaget d. 23. maj 2016.